Board

Board
Makeuptardis

mandag 30. september 2013

Nail of the day + my manicure routine

I dag skriver jeg om hvordan jeg pleier neglene mine og skal også vise en tutorial:)

Jeg er veldig opptatt av at neglene mine ser pleiet og sunn ut. En gang per uke tar jeg hjemme-manikyr og skifter neglelakk 2-3 ganger per uke. Pga. jobb kan jeg ikke ha lange negler, men jeg lar dem vokse bittelitt sånn at de er ikke helt kortklipte. Det hater jeg:)

Må innrømme at min neglelakk kolleksjon teller litt over 100 neglelakk.. Me, very crazy:)) Men man må ha små lidenskaper i livet:))

Men tilbake til dagens post:)

Som sagt, jeg har hjemme-manikyr en gang per uke. Da bruker jeg en god og fet håndkrem som jeg smører godt på hendene og negler og lar den virke i ca.20  minutter .På jobben bruker jeg veldig mye desinfeksjon middel, og det tørker ut hendene ganske mye.Fet krem hjelper mye:)

Etterpå tar jeg neglefil og former negl hvis nødvendig. Også tar jeg og ordner neglbånd, igjen hvis nødvendig.



Fjerner først eventuelt neglelakk med neglelakkfjerner:

For tiden bruker jeg Maybelline express remover. Kjempe god og tørker ikke neglene.


Deretter er det tid for håndkrem:
Jeg bruker Evelin glycerin krem, som er rik med vitamin E og inneholder melk fra geit ( melke er visstnok svært bra for huden generelt:)
Kremen lar jeg virke i ca.20 minutter og den er veldig effektiv. Kremen kjøpte jeg da jeg var på ferie i utlandet og den selges ikke i Norge. Men hvilken som helst krem kan brukes, alt etter behag:))

Jeg bruker neglfill fra Depend merke.




Nail of the day:

Sånn ser neglene mine uten neglelakk:

Starter først med å anvende en beskyttelse lakk for neglene mine:
Essence studio nails XXL nails thickener. Kjempe god og opplever at neglelakken sitter bedre når jeg bruker den.

Deretter er det tid for selve neglelakk. I dag valgte jeg neon rosa neglelakk fra Nails inc. London:
Den har ikke noe navn, men nummer:193:)
Den er fin i konsistens og fargen er sterk. Behøvde ikke å sette en ny lag.



Jeg liker å gjøre nailart av og til. Leke med forskjellige farger og mønstrer. I dag ønsket jeg noe enkelt men likevel spesielt. Derfor brukte jeg Kiss nailart paint i grønn farge:


Fremgangsmåte:


Og sånn er resultatet:





Til slutt avslutter jeg med en toplakk som gir litt gloss:))


Noen tips:
-- det er lurt å gå noen dager uten neglelakk for å la neglen "puste";
-- neglelakk har også "ut på dato". Hvis du merker at neglelakken har forandret farge, konsistens eller fått dårlig lukt, da er det på tide å kvitte seg med den.


Til slutt vil jeg si at det er bare å eksperimentere med ulike farger og mønstrer. Det er gøy, det:))

 


fredag 27. september 2013

BB og CC creme

I dag skal jeg skrive om min favoritt sminkeprodukt nå for tiden: BB cream.

BB-cream har blitt veldig populær siste årene og jeg synes at det er en veldig god erstatning for foundation i hverdagen.

Jeg liker ikke å legge foundation hver dag, mye pga.jobb og en del pga. av at jeg har følelse at jeg blir oversminket hvis jeg har foundation på.

Men så oppdaget jeg BB cream og det var en åpenbaring. BB føles så lett på ansikt som om du ikke har noe i det hele tatt, og er ikke full dekkende og da føler jeg at huden puster.

Jeg har prøvd flere BB cream og i dette innlegget skal jeg dele mine erfaringer med dere.

For det første, ønsker jeg å informere at huden er kombinert ( har både tørre og fete områder) og tidvis akne utbrudd. 

Andre, hva er egentlig BB cream? Den er ment å erstatte serum, fuktighetskrem, primer, foundation og solkrem. Den ble først laget av en tysk hudlege i 1960 for å beskytte pasient sin hud etter operasjon. Den ble lansert på japansk og koreansk marked i 1980 og der tok del helt av. Der inneholdt bb cream stoff som skulle gjøre ansikt hvitere ( japanere og koreanere tydeligvis likte porselen hvitt hud).
Etterhvert begynte vestlige land å lansere sine egne versjoner av bb cream og siste to år har den blitt veldig populær i Vesten. 

Her er BB cream jeg har brukt den siste året:

Estee Lauder er en av første bb jeg kjøpte. Full  navn er BB Anti oxidant beauty benefit creme spf 35. 01Light.
Jeg er ikke veldig fornøyd med dette produktet. Den har middels dekk evne, men jeg får veldig fort tørre partier i huden uansett hvor mye jeg fukter.Den holder ikke hele dagen, uansett om man bruker primer eller ikke. Den gir ikke noe særdeles glød heller. Jeg har egentlig ikke brukt den så ofte og dette er en av mine bom- kjøp egentlig.
Den kommer i to forskjellige farger, light og medium. Jeg måtte kjøpe light fordi medium var alt for mørkt. 
Karakter: 3




BB Dreamfresh, Maybelline, spf 30. Min farge er light.
Denne er en av mine favoritter. Koster litt over 100 kr og er fantastisk. Den smelter i huden og gir fin glød og ansikt ser faktisk fresh ut. Den har veldig fin konsistens. Den eneste minuset er at den heller ikke sitter lenge på huden, etter 4 timer er den mer eller mindre borte. Og den har ikke verdens beste dekk evne, men passer bra til de som ikke trenger å dekke over mye ( akne, rødhet osv.) Jeg har prøvd å bruke den uten fuktighetskremen men opplever at huden blir ikke fuktig nok med bare bb på. 
Jeg brukte den hele sommer mens jeg var på ferie i Syden ( mange varme dager med over 35 grader) og opplevde at fungerte veldig bra.
Karakter: 4,5




Vichy idealia BB creme, medium shade, spf 25.

Jeg er fornøyd med dette produktet.  Fin dekke evne og litt glød i ansikt. Egentlig ikke noe wow-effekt, men er bra for hverdagen. Holder seg lenge , hvis man bruker primer da. 
Karakter: 4



La Roche -Posay hydreane BB cream, medium shade.

Denne har jeg bare brukt to eller tre ganger. Mye pga at den føles tungt på huden og oksiderer på huden min, sånn at jeg får oransje farge etter 1 time. Men den har god dekke evne og sitter lenge på huden ( uten primer). Jeg har ikke merket noe særlig glød. Den har ikke noe SPF heller. 
Karakter: 3




Diorskin Nude BB creme, spf 10, farge nummer 003

Den er fantastisk for meg. Masse glød, middels dekke evne, holder seg lenge og ansikt ser fin ut uten å være oversminket. 

Karakter: 5+



En CC creme har sneket seg i bilde:)

CC står for colour corecting og skal jevne fargen i ansikt. 
Den jeg bruker er:

Loreal nude magique cc cream. 
Den lover å gi perfekt dekk evne, jevne ut hudens tekstur, gi glød og 24 timers fuktighet. Den har spf 12.

Det som er litt morsom med produktet, er at når du skviser litt ut, den er hvitt i fargen, men når du begynner å smøre det i huden den tilpasser seg huden farge.
Produktet er bra, har god dekke evne, og gir glød. Men ikke 24 timers fuktighet og holder seg ikke lenge enn 4 timer på huden. 

Karakter: 4




Laura Mercier tinted moisturizer spf 20, natural radience.

Dette er egentlig ikke BB creme men heller ikke foundation, så derfor skriver jeg om den i BB posten.

Denne bruker jeg mest, den er helt vidunderlig. Masse glød, lett på huden, god dekke evne ut å føle at man blir oversminket. Den holder målet. Gir masse fuktighet. 
Denne vil jeg anbefale til alle.:)

Karakter 5++++++

torsdag 26. september 2013

Bli kjent

Endelig, etter mye tenking, jeg bestemte meg å prøve å starte å blogge. En av mine største hobbyer er sminke og mote og jeg ønsker å dele med andre mine tips og tutorials.
Min lidenskap for sminke begynte for noen år tilbake da jeg begynte å se på makeup tutorials på youtube. Litt etter litt begynte jeg å utvide min sminkesamlingen og lærte meg grunnlegende sminke. Det var ikke lett, spesielt det å legge eyeliner og å finne riktig foundation farge for min ansikt. Det har skjedd flere ganger at jeg la på helt feil farge og så veldig rar ut. I min ungdomstiden gikk jeg alltid rundt med sterke farger på øyenlokkene som ikke var blendet i det hele tatt. Jeg så rett og slett ut som en klovn.



Men youtube lærte meg mye og jeg er en smule stolt over at jeg klarer å legge grunnlegende sminke på en bra måte:)
Gjennom denne bloggen skal jeg legge ut mine tutorials av min sminke og skal dele erfaringer angående sminkeprodukter og forskjellig. Skal også prøve å legge ut noen motebilder også ( dagens antrekk osv...)

Jeg skal også prøve å gi tips om sminke til ulike øyefarger.
Min øyenfarge er brun og som kjent, tåler brune øyene å ha litt sterkere farge på lokket:))
Jeg skal prøve å oppdatere bloggen minst 2 ganger per uke:)

Hilsen
Dragana:)